Do polovine sedmice kišno uz sunčane intervale, ali i dalje veoma toplo

68
Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježena kiša.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne s kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom. Na jugoistoku Hercegovine poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 20 do 26, na jugu od 27 do 31 stepen.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima na području glavnog grada BiH se očekuje kiša, a dnevna temperatura će biti oko 22 stepena.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Poslijepodne su u Bosni mogući lokalni pljuskovi rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 30, na jugu do 33 stepena celzija.

Sredinu sedmice u BiH obilježit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima je moguća magla. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne poslijepodne je moguć slab pljusak. Jutarnje temperature ćebiti od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 25 do 31, na jugu do 34 stepena.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. U večernjim satima ili u noći sa četvrtka na petak u sjevernim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature će biti od 15 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.

Za sami kraj sedmice u Bosni će prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini će biti sunčano, u jutarnjim satima u sjevernim područjima Bosne s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu do 33 stepeni celzija.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara