menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Doboj: Zbog ubistva unuke šest godina robije

Urednik | 2. Novembra 2016.

Vojkana Bogojević iz Gornjih Trnjana kod Doboja osuđena je na šest godina zatvora zbog ubistva jedne unuke i podstrekivanja na ubistvo druge.

womans-hands-cling-to-jail-bars-via-shutterstock-800x430

 

 

 

 

 

 

 

Kako prenosi FENA, ona je presudom Okružnog suda u Doboju proglašena krivom za ubistvo novorođene bebe u septembru 2011. i za podstrekivanje svoje mentalno zaostale kćerke Sanje na isto krivično djelo.

Odbrana je najavila žalbu jer smatra da sud nije najbolje protumačio pojedine aspekte odbrane koji se tiču ubistva, a imaju primjedbe i za kvalifikaciju podstekivanja.

“Izvršilac nije podstrekivan da izvrši krivično djelo ubistvo nego čedomorstvo i ne može podstrekač odgovarati za to djelo, to je konzistentan stav odbrane i mislimo da će odbrana u žalbenom postupku uspjeti da s tim stajalištem prođe”, rekao je branilac optužene Branko Ristić.

Sanjin rođak Rade Bogojević, koji je otac jedne ubijene bebe, ranije je osuđen na tri godine zatvora zbog obljube nad nemoćnim licem, a na osnovu sporazuma o priznanju. Identitet oca druge ubijene bebe nije poznat.

Takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivice, za isto krivično djelo za koje je osuđen Bogojević, na šest mjeseci zatvora osuđeni su Žarko Cvijetić iz Skugrića kod Modriče i Vid Janković iz Dugog Polja.

Svi su uhapšeni 25. januara ove godine, a suđenje se odvijalo bez prisustva javnosti.

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset