menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Dodik o krivičnoj prijavi: Prvo ću Komšiću reći šta imam, pa onda novinarima

Urednik | 16. Maja 2019.
Komšić je krivičnu prijavu podnio zbog Dodikovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Komentarišući prijavu koju je protiv njega podnio Komšić, Dodik je istakao da će prvo Komšiću reći šta ima, pa onda novinarima.

“Trebalo bi možda da dodam još nešto da ojačam tu njegovu tužbu”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da godinama insistira na demilitarizaciji BiH i da bi to bilo najbolje rješenje.

“To pokazuju i vrijeme i globalni odnosi. Za nas bi bilo najbolje da ne budemo dio globalnih sukoba koji se dešavaju na relaciji Zapad – Istok. Svrstavanje na jednu stranu predstavlja gubitak šanse ili prihvatanje da se konfrontirate sa drugom stranom. Vojna neutralnost je zbog toga najbolja”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, velika greška je bilo ukidanje Vojske Republike Srpske, kao i odluka predthodnog saziva Predsjedništva BiH da Oružane snage BiH čini više od 9.600 pripadnika.

“Izmislili su priču o paravojsci u RS, pa su napravili galamu u vezi sa naoružavanjem policije, iako je sarajevska kantonalna policija u isto vrijeme kupila više oružja, a sada galame zbog formiranja rezervnog satava policije koji ima cilj da pojača bezbjednost i smanji troškove. Nekorektno je takvo uplitanje međunarodnog faktora i svaljivanje krivice na Srpsku”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset