Dodik postao tradicionalni pjevač pod šatorom na Manjači

198

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, već tradicionalno, zapjevao je pod šatorom na Manjači.

Uz pjesme “Ne može nam niko ništa” i “Pukni zoro” sa njim su se veselili premijerka Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Mnogobrojni građani pružili su “podršku” predsjedniku Srpske, te su pjevali s njim uglas i plesali “u ritmu muzike”.

Dodik vidno raspoložen našao vremena da se pozdravi sa brojnim građanima koji su se okupili u i ispred šatora, a neizostavan dio ovog dijela centralne manifestacije 53. Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači bilo je i fotografisanje sa predsjednikom Srpske.

Ono što je takođe privuklo pažnju i pozitivno iznenadilo okupljene na Manjači jeste Dodikovo “ignorisanje” blata.

Nisu mu smetale niske temperature, kiša koja je padala i prljav teren.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik stigao je na zbor na Manjaču, te je prije zvaničnog obraćanja u izjavi za medije rekao će predsjednika Rusije Vladimira Putina pozvati na otvaranje Srpsko-ruskog centra, kada bude završen.

Naglasio je kako vjeruje da nema razloga da tom prilikom Putin ne dođe u Banjaluku.

Komentarišući poteze američke ambasadorke Morin Kormak, Dodik je rekao da je ona radila mnogo loše.

“Ali, to nije važno. Ona će u penziju, a ja u Predsjednišvo BiH”, poručio je predsjednik Srpske na Manjači.

BiH nije država, RS jeste

Sad će vam se obratiti jedan učevan čovjek, vlast nije, a zna zakon. Ovim je riječima glumac Boško Đurđević, kao David Štrbac, najavio predsjednika RS Milorada Dodika.

“Kao u Kočićevo doba i danas mi Srbi znamo da bez države nema sobode i zato je RS uslov opstanka i zato treba da volimo Srbiju i čuvamo Kočićevo pismo i jezik. Nismo poklekli, sačuvali smo i svoj jezik, svju crkvu i krsnu slavu, dali smo mnogima slobodu i pristali na Jugoslaviju, ispostavilo se da je to zabluda. Ne smijemo nasjesti na još jednu zabludu. Nije BiH država, za nas je država samo RS. Nismo protiv muslimana – Bošnjaka, ni protiv Hrvata, oni nek žive u svojoj državi, a mi imamo svoje dvije države. Živjela RS i Srbija i nek živi srpski narod i Kočićev duh”, poručio je Dodik i zahvalio se “braći i sestrama i svim Srbima, narodu, koji se okupio na Kočićevom zboru uprkos lošem vremenu, jer time pokazuju da im je stalo do tradicije.

Pozdravljen je burnim aplauzom, a odlazeći sa bine Davidu Štrpcu je glasno “prišapnuo” izbori su, reci i koju dobru za mene. Na to je David poručio: “Narode Srpske pazite dobro ko će nas predstavljati u Sarajevu”.

 

 

 

Izvor:srpskainfo

Komentari

komentara