DOKAZANO: Pet trikova za savršen WiFi signal

612

Kvalitet kućnog WiFi signala zavisi od mnogo različitih faktora.

Loša pozicija routera u stanu i razna elektromagnetska zračenja nekad mogu biti prevelika prepreka koja se uz nekoliko trikova može uveliko poboljšati.

Ovo je pet savjeta kako poboljšati kvalitetu kućnog WiFi signala:

1. Postavljanje routera na centralnu lokaciju Ovo je možda i najvažniji element koji se često zanemaruje. Ako router postavite što bliže centralnoj pozicija u stanu, kvaliteta signala će tada biti najjača.

2. Ne okružujte router metalnim predmetima Metal disperzira elektromagnetsku energiju pa stoga nije preporučljivo da router bude okružen metalnim predmetima.

3. Okretanje antene u skladu sa onim što želite postići Antena routera bi trebala biti okrenuta prema gore, ako želite horizontalno širiti signal, a trebala bi biti položena, ukoliko planirate postići jači vertikalni signal, odnosno ako želite bolji internet na spratu iznad, prenosi Expres.hr.

4. Izvor signala držite što dalje od mikrovalnih valova. Mikrovalne peći rade na sličnoj frekvenciji kao i routeri pa se zbog toga može činiti da je signal slabiji kada je mikrovalna u funkciji.

5. Postavite ga visoko WiFi routeri emitiraju radio valove u koncentričnim krugovima koji se šire u svim smjerovima od svog izvora.

Postavljanje routera visoko na zid ili na visoku policu uvelike će poboljšat kvalitetu signala.

(Crta)

Komentari

komentara