Doktor Emir Mahmutbegović: Psi lutalice predstavljaju sve veći problem za našu lokalnu zajednicu.

294

Problem pasa lutalica u posljednje vrijeme izaziva veliku pažnju građana u Gradačcu. Generalno raspoloženje među našim sugrađanima, jeste da se mora pronaći rješenje kojim bi se osigurala lokacija za izgradnju azila za životinje.

Na taj način, riješio bi se i problem potencijalnih napada na naše sugrađane,koji se sve češće spominju.

Općinsko vijeće Gradačac, donijelo je Odluku o uslovima i načinu držanja pasa, te načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim psima na području općine Gradačac.

Tom odlukom, između ostalog, propisuju se uslovi i način držanja pasa, kontrola njihovog razmnožavanja, obaveze cijepljenja, registracije i označavanja pasa.Doktor Emir Mahmutbegović iz JP “Veterinarska stanica Gradačac”, istakao je da psi lutalice predstavljaju sve veći problem za našu lokalnu zajednicu.

” Sve je veći broj osoba koji nam se obraća zbog ugriza, straha, a najčešći problem predstavlja kontakt pasa sa djecom u blizini školskih dvorišta.

Ne postoji agresivan pas, nego samo agresivan vlasnik. Psi sa traumama će napasti samo u slučaju ako osjete prijetnju”, istakao je Mahmutbegović za BET Radio.

Uskoro ćete, u našem programu moći poslušati emisiju na ovu temu, koju smo realizovali uz pomoć članova Udruženja za zaštitu životinja ” Balkanska šapica” Gradačac i doktora veterinarske medicine Emira Mahmutbegovića.

 

 

 

 

Radio Bet

Komentari

komentara