menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Dr. Semir Osmanagic gost programa Bet Radija

Urednik | 12. Februara 2019.

Dr. Semir Osmanagic autor teorije, voditelj projekta i fondacije vezane uz Bosanske piramide u Visokom, sutra ce u 13 sati dati ekskluzivan intervju za slusaoce Bet Radija.

2005. godine, bh javnost ostala je zatecena vijescu kako su u Visokom pronadjene piramide. To je trebalo znaciti da ce BiH dobiti turisticki potencijal enormnih razmjera, sto je u konacnici trebalo donijeti i veliku finansijsku dobit. Na samom pocetku piramide u Visokom privlacile su ogromnu paznju svjetske javnosti, medjutim, trinaest godina nakon toga, piramide skoro da vise i nisu predmet ozbiljnijih znanstvenih istrazivanja.

Ko jos vjeruje da piramide u Visokom zaista postoje, koji su razlozi medijske blokade u posljednjih nekoliko godina, energetske karakteristike bosanskih piramida, kao i trenutne aktivnosti vezane za projekat, bit ce samo neke od tema o kojima cemo razgovarati sa dr. Osmanagicem.

Dr. Osmanagic, nedavno je istakao, kako je vecina stvari koje nas uce pogresna, porijeklo civilizacije, covjeka i piramida, a posebno zanimljiva je tvrdnja, kako se na vrhu piramida nalaze i vanzemaljci koji kontrolisu svijet.

Semir Osmanagić završio je u Sarajevu osnovnu školu te Drugu gimnaziju kao učenik generacije. U Sarajevu je stekao i visokoškolsko obrazovanje. Završio je uporedo dva fakulteta (Fakultet političkih nauka i Ekonomski fakultet), magistrirao međunarodnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu, te završio dvije godine Sociologije.

Doktorsku disertaciju odbranio je na Fakultetu politickih nauka Univerziteta u Sarajevu, na temu „Civilizacija Maja“. Disertacija je plod petogodišnjeg istraživanja civilizacije Maja u Hondurasu, Meksiku, Salvadoru, Belizeu i Gvatemali.

Predaje na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini kao profesor antropologije.

Radio Bet: Esad Kukuruzovic

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset