menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Drama u Brčkom: Vjeroučitelj udario dijete?

Urednik | 24. Marta 2017.

Roditelji učenika Osnovne škole u Zoviku kod Brčkog u Bosni i Hercegovini tvrde da je vjeroučitelj na času udario jedno dijete, prenose Nezavisne novine.

Majka Zvezdana Jagatić, čije je dijete navodno udario vjeroučitelj, kaže da nema veze sa otvorenim pismom, ali da je prijavila slučaj policiji.

“Rekli su mi da je sveštenik dijete ošamario kada je prišlo zvučniku da čuje pjesmicu koju je pustio. Ja sam sve prijavila policiji i rekli su mi da će izvještaj dostaviti nadležnom tužilaštvu”, rekla je Zvezdana.

Prema izjavi Senada Osmanovića, šefa Odjeljenja za obrazovanje u Brčkom, direktor škole pokrenuo je postupak utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj incident desio.

“Ukoliko navodi iz pisma budu tačni biće pokrenut disciplinski postupak protiv predmetnog nastavnika”, kaže Osmanović.

Roditelji su nakon ovog slučaja uputili otvoreno pismo javnosti i nadleženim institucijama.

“Mi roditelji učenika osnovne škole u Zoviku želimo se ovim putem obratiti Odjeljenju za obrazovanje, gradonačelniku Distrikta Brčko i inspektoru obrazovanja. Ne možemo više da ćuteći podnosimo ovo što se dešava u školi. Želimo i da javnost informišemo o svemu”, navodi se u pismu.

Oni tvrde da je pre nekoliko dana u školi u Zoviku nastavnik šakom udario učenika, kao i da je riječ o veroučitelju.

“Ne dozvoljavamo da neko, pa makar on bio i sveštenik i pod zaštitom katoličke crkve, provodi svoju silu i fizički i bezobrazno tuče našu djecu. Što je još gore, čuli smo da se taj isti sveštenik hvali time što je napravio i govori kako mu ne može niko ništa”, napisali su roditelji.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset