Dres Mirsada Terzića prodan za 2.250 KM, novac ide za liječenje Lejne Smajić

73
Rukometna reprezentacija u saradnji sa porodicom Terzić, pokrenula je humanitarnu aukciju prodaje historijskog dresa Mirsada Terzića u kojem je odigrao zadnju utakmicu rukometne reprezentacije BiH protiv Češke te zajedno sa saigračima izborio plasman na Evropsko prvenstvo. Dres je prodan za 2.250 KM, a sav novac će biti doniran za liječenje djevojčice Lejne Smajić.

Aukcija je obavljena putem Facebook stranice rukometne reprezentacije BiH.

“Zadovoljstvo mi je što će moj dres kojeg sam natopio znojem za reprezentaciju BiH otići u humanitarne svrhe i što ćemo bar na tren ovim postupkom osvjestiti javnost da je pomoć zaista potrebna djevojčici Lejni Smajić. Želim se zahvaliti svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u aukciji i naravno svojoj supruzi Dinki koja je i glavni pokretač ove humanitarne aukcije, ali i svih pozitivnih stvari u mom životu”, izjavio je Terzić.

Početna cijena bila je 70 KM, a iz dana u dan pristizale su ponude u visini od nekoliko stotina eura. Pobjednik ove humanitarne aukcije je kolektiv RK Sloboda Tuzla, a njihova ponuda iznosila je 2250KM.

“Najprije želimo pozdraviti ovaj humani gest naše reprezentacije preko kojeg smo dobili priliku da još jednom pomognemo maloj Lejni da nastavi svoje djetinjstvo što bezbrižnije. RK Sloboda će i dalje učestvovati u humanitarnim akcijama, jer ništa što mi radimo nije vrijedno niti važno kao što je sačuvati jedan mladi život. Ovom prilikom pozivam sve klubove da također učestvuju u akciji prikupljanja sredstava, a RK Sloboda neće stati samo na ovome, jer ne smijemo zaboraviti djeca su ukras svijeta ali i budućnost ove zemlje”, izjavio je Ismar Šabović, predsjednik Upravnog odobra Slobode.
Novac će biti doniran djevojčici Lejni Smajić koja se bori s teškom bolešću i potrebno joj je 300.000 KM za liječenje.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara