Drski razbojnici nisu uspjeli upaliti Golf pa došli po drugi auto

732

U centru Ilidže u Rustempašinoj ulici u Sarajevu preksinoć oko 18 sati lopovi su pokušali ukrasti automobil Golf 2. Uznemireni vlasnici slučaj su prijavili policiji, a nakon završenog uviđaja, drski kradljivci su se vratili na isti parking i pred njihovim očima pokušali ukrasti drugi automobil.

Pozvali policiju

Prema izjavi A. A., supruge vlasnika Golfa 2, oni su svoj automobil na parkingu ostavili samo na deset minuta, a kada su se vratili, primijetili su otvorena vrata.

– Otišli smo do frizerskog salon, nekih 300 metara od parkinga, i kada smo se vratili, zatekli smo zapanjujući prizor – vrata otvorena, razvaljena brava, žice na volanu iščupane i sve razbacano po autu. Odmah smo nazvali policiju na Ilidži, koja je došla, napravila zapisnik i otišla – ispričala je za Avaz uznemirena A. A.

Kako je dodala, u automobilu su pronašli nož koji je pripadao lopovima te su ga predali policiji, koja je otišla ne fotografiravši vozilo i štetu koja je napravljena.

Zapisali oznake

– Ubrzo nakon što je policija otišla, ja sam sjedila u automobilu, a pažnju mi je privukao jedan automobil koji je stao do nas. Iz njega je izašao mladić, prišao vozilu iza nas, izvukao nešto iz rukava i pokušao otvoriti vrata. Pozvala sam supruga i rekla mu šta se dešava. On je krišom zapisao tablice automobila provalnika i odmah smo ponovo pozvali policiju – kazala je A. A.

Drski kradljivci nisu uspjeli ni drugi auto ukrasti jer se na parkingu stvorila gužva, pa su pobjegli. Na poziv supružnika, policajci su ponovo došli na parking.

– Mi smo im dali broj tablica automobila kojim su došli provalnici. Policajci su nam pomogli da pomoću žica upalimo automobil i odvezemo se kući, uz obećanje da će se potruditi naći razbojnike – rekla nam je A. A.

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara