Dubioza Kolektiv sa novim spotom ostvarila skoro 2 miliona pregleda za samo 5 dana

543

Dubioza Kolektiv sa svojim brojem pregleda ruši rekorde u Bosni i Hercegovini i u regiji. Za samo 5 dana ostvarili su skoro 2 miliona video pregleda na novi spot “Free.mp3”.

Novi singl Dubioza kolektiva skinut s njihovog aktualnog EP-a Happy Machine je pjesma Free.mp3 (The Pirate Bay Song) čiji fantastičan videospot će premijerno biti prikazan u petak, 6. novembra u 10 sati.

Pjesma Free.mp3 (The Pirate Bay Song) posvećena je osnivačima sitea The Pirate Bay koji su uhapšeni zbog svojih “digitalnih zločina”. Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija.

“Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i po cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sistem”, izjavili su članovi Dubioza kolektiva.

Ovim singlom se najavljuje skori izlazak novog studijskog albuma Dubioze jednakog naziva kao i aktualni EP Happy Machine koji će se službeno biti objavljen 5. februara 2016. godine. Osim s web sitea grupe album će se dakako moći skinuti i preko Pirate Baya.

Do objave novog spota u petak 6. novembra, poslušajte pjesmu Free.

(RadioSarajevo/Crta.ba)

Komentari

komentara