Duško Vujošević odlazi na operaciju: Želim da Savez preuzme rukovođenje ekipom

202
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja uoči planirane transplantacije bubrega zbog čega je izrazio želju da rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH preuzme rukovođenje selekcijom za vrijeme njegovog odsustva. Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplantacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine.

Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svjestan zahtijevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svjestan neizvjesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem prijedlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima”, saopćio je Vujošević.

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara