menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Dvojica Bosanaca učestvovala u tajnom snimanju videa koji je doveo do ostavke Strachea

Urednik | 1. Juna 2019.
Prema pisanju austrijskog magazina Profil, u toku je istraga protiv više osobe zbog nezakonitog snimanja i prisluškivanja, ali i krivotvorenja posebno zaštićenih dokumenata.

Podsjetimo na navedenom videosnimku se vidi kako Strache i još jedan član njegove desničarske populističke FPO, Johann Gudenus, razgovoraju sa ženom koja je tvrdila da je “nećakinja ruskog oligarha” o tome kako može podržati njihovu kampanju tokom općih izbora 2017. godine u Austriji u zamjenu za buduće privilegije u dobivanju vladinih ugovora u području građevinarstva.

Navedeni magazin ističe da austrijska policija istražuje Juliana H. austrijskog konsultanta za sigurnost, koji je trebao biti instrument u planiranju i provedbi operacije” Ibiza”. On je, između ostalog, bio u ulozi pratioca navodne nećakinje ruskog oligarha.

Također, istražuje se i Edis S., Austrijanac s bosanskim korijenima nastanjen u Salzburgu, a koji je godinama bio pratilac Juliana H. Za njega se kaže da je bio uključen u akciju kao i treći osumnjičeni Slaven K., bosanski državljanin, koji je također nastanjen u Salzburgu.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset