menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Džanan Musa dao novac za uređenje igrališta u Bihaću na kojem je igrao kao dječak

Urednik | 10. Maja 2019.
Džananov otac Rusmir prethodno je u više navrata kontaktirao Grad Bihać u vezi s potrebnim dozvolama.

“Moj sin je jednostavno poželio da igralište Bigram dovede u zadovoljavajuće stanje, vjerujem na opće zadovoljstvo i radost djece koja ovdje igraju košarku. Na Bigramu je Dženan igrao od malih nogu, bježao od kuće na ovo igralište i znam kakve ga uspomene vežu za ovaj prostor”, kaže za Klix.ba Rusmir Musa.

Danas je na igralištu Bigram promijenjen koš sa specijalnim naljepnicama u boji sa inicijalima Dž. M., a kompletan prostor i tribine bit će ofarbani u boje Musinog kluba Brooklyn Netse. Za ovaj posao angažirana je firma iz Sarajeva specijalizirana za košarkaška igrališta.

“Džanan je u Sarajevu i on je tamo dogovorio te detalje u vezi s ovim poslom. Ljudi su jutros došli, malo su i mene iznenadili, pravi profesionalci”, ističe otac Džanana Muse.

Košarkaš Brooklyn Netsa će nakon završetka sezone uskoro doći u svoj rodni kraj, a nakon kratkog odmora počinju pripreme za novu sezonu i NBA ligu. Prema riječima njegovog oca, Džanan je ovih dana produžavao vizu i radnu dozvolu na godinu za boravak u SAD-u.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset