Džeko računa na pobjedu protiv Irske

585

Edin Džeko nije učestvovao u posljednje dvije kvalifikacione utakmice reprezentacije zbog povrede, ali za susrete baraža je spreman. Večeras je na stadionu Bilino polje održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio i kapiten reprezentacije.

“Po rezultatima i nisam mnogo falio. Šalim se naravno. Pokazali smo u ove dvije utakmice da i bez važnih igrača možemo igrati protiv reprezentacija poput Velsa. Igramo kući, igramo u našoj Zenici koju svi volimo i nadam se da ćemo i sutra napraviti ono što smo uspjeli u dosta slučajeva, a to je da pobijedimo”, rekao je Džeko i dodao:

“Obzirom da znam skoro sve igrače koji kod njih igraju. Nisu slučajno ti igrači u Engleskoj koja je najjača liga na svijetu. Oni imaju odlične igrače i posjeduju odličan individualni kvalitet. Mislim ipak da je njihova najveća snaga to što nikada ne odustaju i što ih krasi timski duh. Svi želimo na Euro i svi će dati sve od sebe. Mislim da nema favorita, šanse su 50-50 posto”, kazao je Džeko.

“Bio sam povrijeđen i kada ne igraš teško je. Sada sam se vratio, postigao sam nekoliko golova. Svi znamo zbog čega smo ovdje i mislim da smo spremni. Poznajem sve irske igrače i neki od jako važnih igrača ne igraju u prvom susretu. Poznajem tu vrstu fudbala i ne znam da li će to biti prednost ili ne. Mi znamo šta nam je raditi i treba da se koncentrišemo na našu igru “, naglasio je Džeko.

(Radio Sarajevo)

Komentari

komentara