menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronikaIzdvojenoVijesti

Eksplodiralo postrojenje 5 u rafineriji u Bosanskom Brodu, nekoliko povrijeđenih radnika (VIDEO)

Urednik | 9. Oktobra 2018.

Večeras oko 21.30 došlo je do silovite eksplozije rafinerije u Bosanskom Brodu.Eksplozija se jako osjetila i s druge obale Save, u Slavonskom Brodu.

Dragana Kerkez, portparol PU Doboj, potvrdila je za “Avaz.ba” da policija zaprimila prijavu o eksploziji, te da je više policijskih ekipa poslato na lice mjesta.

– Policijski službenici su u stalnom kontaktu sa predstavnicama općine, civilnom zaštitom, vatrogascima, kao i nadležnima iz rafinerije. O svim drugim informacijama javnost će biti blagovremeno obaviještena – rekla je Kerkez.

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić rekao je Srni da je u toku hospitalizacija povrijeđenih. On nije mogao da precizira tačan broj povrijeđenih.

– Vatrogasne ekipe su na terenu i gase požar. Mislim da će biti u redu i da se neće širiti – rekao je Jovičić.

Dodao je da se još ne može govoriti o tome šta je uzrok eksplozije.

Gradonačelnik  Slavonskog Broda Mirko Duspara rekao je za RTL da nema potrebe za panikom i da je sve pod kontrolom.

– Još uvijek ne vidimo vatrogasce, ne znamo šta se dešava. Ne možemo uspostaviti vezu. Ova eksplozija je sve uplašila, nije bilo ugodno. Nema potrebe za panikom, za sada mislimo da je sve pod kontrolom. Još nema zahtjeva iz Bosanskog Broda za našu pomoć – rekao je za Duspara.

– Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo – tvrdi očevidac.

Stanovnici koji se nalaze u blizini kažu da je eksplozija bila toliko jaka da su prvobitno mislili da je riječ o zemljotresu. Prema navodima građana na društvenim mrežama, sumnja se da je eksplodirao pogon u rafineriji i da je  naređena evakuacija dijela Bosanskog Broda.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset