Eksplozija u mančesterskoj Areni: Devetnaest mrtvih, desetine povrijeđenih

290

Devetnaest osoba je ubijeno, a više od 50 ranjeno u, kako se sumnja, terorističkom napadu u Mančesteru. Eksplozija se desila u 22.35 sati, neposredno nakon koncerta američke pop-pjevačice Arijane Grande.

Iako uzrok eksplozije još nije potvrđen, britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da policija ovaj slučaj tretira kao terorizam.

Eksplozija se desila u Mančester Areni, neposredno nakon što je tinejdžerska zvijezda Arijana Grande završila svoj nastup. Koncertu je prisustvovao veliki broj mladih i djece u pratnji roditelja.

Bi-Bi-Si (BBC) je objavio izjave članova medicinskih timova sa mjesta događaja koji tvrde da neki od ranjenih imaju povrede koje izgledaju kao da su nanesene šrapnelima.

Saopšteno je da je u bolnice prebačeno 59 osoba, a veći broj ljudi zadobio je lakše ozljede.

Američki mediji, Rojters i Njujork Tajms, prenijeli su nepotvrđene izjave dvojice neimenovanih američkih zvaničnika koji tvrde da se radi o samoubilačkom napadu.

Premijerka Tereza Mej predsjedavaće danas vanrednim sastankon vlade povodom ovog događaja.

Mej je izjavila da se još radi na utvrđivanju svih detalja ovog slučaja.

Desetine mladih nestalo nakon eksplozije

Koncert američke pop zvijezde Ariane Grande pretvorio se u pravi horor za sve prisutne u “Manchester Areni”. Naime, dvije eksplozije koje su se dogodile na samom kraju muzičkog eventa odnijele su desetine života. Među smrtno stradalima, nažalost, preovladava omladina.

Twitter su za kratko vrijeme preplavile desetine paničnih objava u kojima očajni roditelji, kolege, prijatelji i rodbina traže svoje najmilije.

 

 

 

Izvor:BHRT/Avaz

Komentari

komentara