Eksplozija u Salakovcu

678

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdili su da je istraga u vezi s eksplozivnom napravom (pirotehničko sredstvo) koja je aktivirana sinoć u tunelu Salakovac nastavljena.

Sinoć je u tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo koje je bačeno iz automobila koji je pretekao automobil u kojem se nalazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

“Nekoliko osoba je saslušano, ali niko nije zadržan u pritvoru. Mi provjeravamo sve navode, a Kantonalno Tužilaštvo je sada preuzelo slučaj. Tek po okončanju istrage moći će se potvrditi sa sigurnošću o kojem djelu je riječ”, kažu iz MUP-a HNK, prenosi Patria.

Iz Ministarstva odbrane BiH su saopćili:

“General Jeleč nije povrijeđen kao niti ostala lica koje su se nalazila u pratnji generala. Ono što je evidentno jeste da je nakon prolaska kroz dimnu zavjesu primijećen automobil koji je išao ispred čije su registarske oznake evidentirane. O naprijed navedenom general Jeleč obavijestio je nadležne policijske organe koji su pokrenuli istražne radnje. Više detalja ne možemo iznositi do okončanja istražnog postupka.”

(Radio Sarajevo)

Komentari

komentara