Erdogan oštro: Netanjahu ima palestinsku krv na rukama

144

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ocijenio je da je Izrael “država aparthejda”.

On je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua optužio da ima “palestinsku krv na rukama” poslije protesta u pojasu Gaze gde je nekoliko desetina Palestinca ubijeno.

“Netanjahu je premijer države aparthejda koja je okupirala zemlju naroda bez odbrane već više od 60 godina što je u suprotnosti s rezolucijima UN. On (Netanjahu) ima palestinsku krv na rukama i ne može da prikrije te zločine optužujući Tursku”, naveo je Erdogan na Tviteru.

Recep Tayyip Erdoğan

@RT_Erdogan

Netanyahu is the PM of an apartheid state that has occupied a defenseless people's lands for 60+ yrs in violation of UN resolutions.

He has the blood of Palestinians on his hands and can't cover up crimes by attacking Turkey.

Want a lesson in humanity? Read the 10 commandments.

Turska je danas zatražila od izraelskog ambasadora u Ankari da privremeno napusti zemlju u znak protesta zbog smrt Palestinaca, a juče je u zemlju pozvala svog ambasadora u Tel Avivu.

Turska je žestoko osudila odluku o premještanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim kao i izraelsku upotrebu sile nad Palestincima.

Erdogan je juče u prvoj reakciji rekao da je Izrael “teroristička i zemlja genocida”, dok je Netanjahu odgovorio da ne prima “lekcije morala od Turske”.

 

Najmanje 59 Palestinaca je juče ubijeno i 1.200 je ranjeno tokom protesta u Gazi, uglavnom hicima iz snajpera.

 

Komentari

komentara