Eurowings izveo prvi let iz Dusseldorfa za Mostar

155
Dvadeset minuta prije najavljenog, okončan je prvi let iz Dusselorfa za Mostar, čime je započela redovna linija u izvedbi priznate svjetske kompanije Eurowings. Prvi putnici nisu krili zadovoljstvo, a već danas u oba pravca putovalo je stotinjak putnika.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić pozvao je građane Mostara i Hercegovine da putuju Eurowingsovim avionima s mostarskog aerodroma, čime će, kako je naveo pospkešiti razvoj privrede u regiji Hercegovina i pomoći ostanak mladih ljudi ovdje.

Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je u kratkom govoru kazao kako je velika stvar za sam Grad povezivanje sa skoro dvije stotine evropskih destinacija. Uz sve navedeno zahvalio je i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koji je pomogao rad mostarske Zračne luke.

Premijer Nevenko Herceg kazao je da je u posljednjem budžetu za Zračku luku izdvojeno pola miliona maraka, što je za 200.000 više u odnosu na raniji budžet. Prisutnima se obratio i predstavnik Eurowingsa, kazavši da je zadovoljan i sretan uz nadu da će linije za Stuttgart i Dusseldorf još dugo živjeti.

Ministar turizma HNK-a Ajdin Teletović bio je spriječen prisustvovati današnjoj maloj svečanosti, pa je njegovo pismo u kojem je pozdravio prisutne i govorio o važnosti letova za razvoj turizma u HNK-a, pročitao njegov izaslanik.

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara