Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH!

731

U Federaciji BiH (FBiH) danas će preovladavati pretežno sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine, dok će jutro biti hladno uz maglu ponegdje na sjeveru i istoku, saopštili su meteorolozi.

Ujutro pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku mjestimično maglovito. I dalje će biti hladno na istoku i jugoistoku, pogotovo u višim predjelima.

Tokom dana pretežno sunčano uz lokalno malu oblačnost i toplo za ovo doba godine. U mjestima gdje će se magla i niski oblaci duže zadržavati ostaje hladnije vrijeme.

Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od tri do osam, a najviša dnevna od sedam do 13, a na jugu i u Krajini od 11 do 15 stepeni Celzijusovih.

U područjima sa dugotrajnom maglom dnevna temperatura biće niža od šest stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu, 26. decembra, jutro prohladno uz maglu ponegdje oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku. Tokom dana sunčano i toplo za ovo doba godine, ali i dalje će biti krajeva gdje će se magla zadržavati i tokom dana uz hladnije vrijeme.

Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, u višim krajevima od minus šest, na jugu oko šest stepeni. Najviša dnevna temperatura od devet do 16, u krajevima gde će se magla duže zadržavati oko pet stepeni.

U nedjelju, 27. decembra, vrijeme bez promjene. Jutro prohladno i vedro, ponegdje sa maglom oko rijeka i po kotlinama na istoku i sjeveru. Tokom dana sunčano i toplo za ovo doba godine, uz umjereno naoblačenje prema večeri u sjevernim krajevima.

Jutarnja temperatura od minus jedan do šest, u višim krajevima od minus pet. Najviša dnevna temperatura od devet do 17, u krajevima gde će se magla duže zadržavati šest stepeni.

U ponedjeljak, 28. decembra, ujutro prolazno umjerena ili povećana oblačnost na sjeveru i istoku, a pretežno vedro na jugu i zapadu, i dalje česta pojava magle oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana sunčano i dalje natprosječno toplo za ovo doba godine uz malu ili umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od minus jedan do pet, u višim krajevima od minus tri. Najviša dnevna temperatura od osam do 16, u krajevima gdje će se magla duže zadržavati oko šest stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Hidrometerološkog zavoda Srpske.

Biometeorološke prilike i dalje su povoljne.

Stabilno i nadprosječno toplo vrijeme sutra će ugodno djelovati na većinu stanovništva.

Problemi usljed povećanog zagađenja mogući su u gradskim sredinama.

Preporučljivo je reducirati kretanje ili boraviti na većoj nadmorskoj visini, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara