Evo kakvo se vrijeme očekuje za vikend u BiH

810

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti, prvo u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a poslije podne i u ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.12.2015 (Subota)., U Bosne i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 1, na jugu zemlje do 2 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.12.2015 (Nedjelja)., U Bosne i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može bit i dugotrajna. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 3, na jugu zemlje do 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.12.2015 (Ponedjeljak)., U Bosne i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može bit i dugotrajna. Jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 3, na jugu zemlje do 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara