menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Facebook za godinu potrošio 22 miliona dolara na sigurnost Marka Zuckerberga

Urednik | 13. Aprila 2019.

Kompanija Facebook je prošle godine potrošila 22 miliona dolara za dodatne troškove osiguranja svog osnivača Marka Zuckerberga.

“On je sinonim Facebook i to rezultira time da se negativno mišljenje o našoj kompaniji izravno prenosi na njega”, navedeno je u saopćenju kompanije, prenosi CNN.

Zuckerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija službenu platu od 1 dolar godišnje. Prošle godine on nije primao bonuse niti nagrade za dionice. Međutim, zbog povećanja troškova za sigurnost osnivača Facebooka ukupna naknada za Zuckerberga inosila je 22,6 miliona dolara što je 9,1 miliona dolara više nego godinu dana ranije.

Zuckerberg je potrošio i 2,6 miliona dolara na troškove privatnog aviona za što iz kompanije kažu da je također dio njegovog osiguranja. Iz Facebooka navode da je ovo povećanje djelomično rezultat specifičnih prijetnji Zuckerbergu.

“Zuckerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je vleikim dijelom rezultat velike baze naših korisnika te naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji “, navode iz kompanije Facebook.

Podsjećamo, nakon otkrića da je Cambridge Analytica prikupljala lične podatke miliona korisnika Facebooka bez njihovog pristanka, kompanija Facebook se našla na udaru kritika.

Radio Bet / Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset