FBI objavio zastrašujući snimak – Djevojčica kidnapovana u sred bijela dana (VIDEO)

310

Američki FBI objavio je dramatični snimak nastao prošlog mjeseca u predgrađu Čikaga, a na kojem se vidi kidnapovanje djeteta na ulici usred dana.

Incident se dogodio 20. decembra oko 15.30 sati po lokalnom vremenu u Kalumet Sitiju, na oko 50 kilometara južno od Čikaga. Istražitelji nisu otkrili identitet žrtve.

Na snimku se vidi kako čovjek, koji je identifikovan kao Brajan Proto, stoji pored crvenog terenskog vozila u ulici dok djevojčica, koja je zamagljena na snimku, prolazi pored njega na trotoaru.
Proto na snimku odjednom hvata djevojčicu, ubacuje je u automobil i odlazi sa mjesta zločina.

Iz kancelarije američkog javnog tužioca stiglo je saopštenje u kojem stoji kako je Proto zatim parkirao automobil u jednoj ulici i napao djevojčicu. Ona je uspjela da pobjegne i zaustavi vozilo u prolazu, čiji je vozač odmah pozvao policiju.

FBI je naglasio da su vrijeme i datum na snimku objavljenom u petak pogrešni, ali da se incident dogodio u decembru.
Proto (38), iz Istočnog Čikaga u Indijani, uhapšen je 27. decembra i optužen za nekoliko slučajeva kidnapovanja i ostaće u saveznom pritvoru, saopštilo je Tužilaštvo. Pojaviće se na sudu 20. februara, a prijeti mu doživotna robija.

Kancelarija FBI u Čikagu je saopštila da je objavila video u sklopu istrage koja je u toku, kako bi se vidjelo da li je automobil povezan sa još nekim zločinima.

Pogledajte video:

(D.Š./Telegraf.rs)

 

Komentari

komentara