FHMZ: U naredna tri dana promjenjivo vrijeme u BiH

556

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na četvrtak se očekuje prolazno slab snijeg u Krajini i sjevernim područjima Bosne, lokalno i u centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak, 09.02.2017., u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne slab snijeg će padati uglavnom u Krajini i sjevernim područjima, rijeđe u zapadnim i centralnim dijelovima Bosne. U Hercegovini rijetko može pasti slaba kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U petak, 10.02.2017., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini više oblačnosti prije podne, a u drugom dijelu dana razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu, 11.02.2017., u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Pretežno sunčano u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Biometeorološka prognoza

Današnja biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati većih problema, ali bi usljed osjetnijeg pada temperatura trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa više sunca, opšta slika će biti ljepša na jugu, mada će i ovdje jače sjeverno strujanje povremeno kvariti ugođaj.
 

 

(FHMZ)

Komentari

komentara