Finale LP / Fudbalska groznica u Madridu: Uhapšena četiri navijača

73

Španska policija privela je četiri britanska državljanina uoči večerašnjeg finala UEFA Lige prvaka u Madridu.

Španske vlasti su objavile da su četiri osobe uhapšene zbog napada, između ostalih i na policijske službenike.

Inače vlasti su angažovale više od 4.700 pripadnika sigurnosnih agencija za obezbjeđivanje finala Lige šampiona. Po prvi put će biti angažovane i bespilotne letjelice radi praćenja ponašanja navijača. Oko stadiona Wanda Metropolitano bit će postavljen i takozvani “čelićni prsten“, odnosno željezna ograda koja će pomoći policiji da kontroliše masu i vrši kontrolu navijača.

Očekuje se da će finalu u Madridu prisustvovati oko 30.000 navijača iz Engleske na stadionu čiji je kapacitet 68.000 mjesta. No, pretpostavlja se da će broj onih koji će doputovati bez “zlatne“ ulaznice biti mnogo veći. Prema nekim procjenama u Madridu je danas oko 100.000 pristalica dva engleska kluba iz cijelog svijeta.

Pojavile su se i lažne ulaznice za finale, s obzirom da je potražnja izuzetno velika. Iz Evropske fudbalske federacije (UEFA) su izdali upozorenje o lažnim ulaznicama koje kruže na crnom tržištu, a policija je pojačala napore da spriječi organizovane pokušaje da se prevare navijači. Pojavile su se i glasine da će 4.000 zvaničnih ulaznica biti pušteno u prodaju u subotu ujutro, ali to je UEFA demantovala.

Radio Bet / Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

komentara