Gdje će ljetovati ministri, direktori, zastupnici

251
Spas od ljetnih vrućina većina kantonalnih ministara, direktora javnih preduzeća i zastupnika potražit će na nekoj domaćoj turističkoj destinaciji, kao što su Fojnica, Krajina, Bjelašnica, Bijambare…
Samo su se neki odlučili za putovanja i pješčane plaže van zemlje. Svaki dan godišnjeg, kako kažu, iskoristit će za odmor od radnih obaveza te za druženje s porodicom.
Jadranska obala
Prvi čovjek Vlade KS Elmedin Konaković dio godišnjeg odmora iskoristio je tokom bajramskih praznika. – S porodicom sam bio u Orebiću četiri dana i, što se putovanja ove godine tiče, za mene su završena. Drugi dio odmora provest ću u Sarajevu. Možda do kraja godine odem negdje na skijanje – kazao je Konaković.
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Amela Dautbegović kaže da joj godišnji odmori uglavnom prođu neiskorišteno. – Nadam se da ću se drugi dio avgusta uspjeti malo odmoriti. Otići ću do Tarčina, gdje imam roditeljsku kuću, a možda odem i do Jablaničkog jezera na nekoliko dana.
Zbog obaveza trenutno nemam vremena otići ni do agencije da vidim ponude – istakla je Dautbegović. Za razliku od nje, zastupnica u Skupštini KS Selma Filipović jedan dio odmora provest će istražujući Alpe. – Namjeravam posjetiti i s porodicom istraživati sjeverni dio Italije. Plan nam je posjetiti Alpe, a nakon toga ću malo otići do jadranske obale – rekla je Filipović. Iako je navikao na inozemna putovanja, gradonačelnik Abdulah Skaka ove godine ostaje u BiH.
Kako nam je kazao, kratak godišnji odmor provesti će u Krajini. – Žena priprema plan putovanja, tako da ja i ne znam šta me čeka. Ovo mi je prvi mandat gradonačelnika, a mnogo projekata je aktuelno, tako da ne želim da se udaljavam – istakao je Skaka.
Prokoško jezero
U BiH će ostati i načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji svoj odmor planira provesti u Fojnici. – Odmarat ću sedam dana, a evo preporuke za druge: posjetite Prokoško jezero – kratko je kazao Ajnadžić, koji će u Fojnici posjetiti Franjevački samostan.
Odmor u prelijepim područjima Kantona idealan je za direktora Kantonalne ustanove za zaštićena područja Osmana Delića. – Tu se najbolje odmorim i napunim baterije. Ipak, otići ću nekoliko dana i do hrvatske obale, čisto da se „osolim“ – rekao je Delić te preporučio vodopad Skakavac kao jednu od top ljetnih destinacija.
Ademaj u Tučepima
Ministricu zdravstva KS Zilhu Ademaj zatekli smo u Tučepima. Kako nam je kazala, na odmoru je s mužem. – Kupamo se i rashlađujemo. Obradovala sam se godišnjem odmoru, prošle godine ga nisam koristima – kazala je Ademaj.
Odmor posvećen djeci
Kantonalni ministri Vedran Mulabdić i Mario Nenadić te dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac godišnje odmore posvetit će djeci. Tako će Mulabdić osam dana provesti na Šolti sa sinom, dok Nenadić putuje na Pelješac, gdje će se s porodicom odmarati u vikendici. – Tamo smo redovni još od 1988. godine. Bilo je mnogo posla, tako da se radujem odmoru i vremenu koje ću provesti s djecom – rekao je Nenadić.
Haljevac na godišnji odmor ide s ciljem da sin Ajan propliva u moru nakon što je savladao osnove u školi plivanja. – Najbolji odmor je s porodicom i kada su mobiteli ugašeni. Putujemo u Biograd, a neizbježno je i listanje „Dnevnog avaza“ uz jutarnju kafu – kazao je Haljevac. .
avaz.ba

Komentari

komentara