menu Naslovna chevron_right
MagazinMuzikaRegija i Svijet

Gibonni objavio spot za jednu od tri najdraže pjesme u životu

Urednik | 18. Oktobra 2016.

Riječ je o četvrtom singlu s aktuelnog albuma “Familija” Olivera i Gibonnija, koji je u svega dva mjeseca ostvario dijamantnu prodaju, a singlovi “Onako, od oka”, “Sreća” i “Gdje to piše” već mjesecima ne silaze sa samih vrhova regionalnih top lista.

“Kako se sada osjećam, ‘Udica’ mi je jedna od tri najdraže pjesme u životu iz pogleda autora. Hermetična je i intimna, neobične teme i aranžmana, u njoj dominira muški zbor Brodosplit i akustična gitara i ja stojim iza nje milion posto”, kaže Gibonni

.

Za singl “Udica” je u režiji Zdenka Bašića napravljen videospot, koji je snimljen u skladištu, devastiranom tvorničkom pogonu u okolini Splita. Reditelj je donio pijesak, staro oružje, kubure, sablje… Sve ono što se u mašti Zdenka Bašića nalazi ispod mora. Zbog teme pjesme, “Udica” je jednostavno zahtijevala takvu scenografiju, koja je oduševila Gibonnija i njegove saradnike.

Nakon spektakularnog koncerta na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, nezaboravnog nastupa u sedmicama unaprijed rasprodanoj pulskoj Areni te nedavnog koncerta preplavljenog emocijama na domaćem terenu u splitskoj Spaladium Areni, Oliver i Gibonni nastavljaju koncertu promociju “Familije”. U subotu, 29. oktobra, nastupit će u Areni Varaždin, a 5. novembra oduševit će osječku publiku u dvorani Gradski vrt.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset