menu Naslovna chevron_right
MagazinVijesti

“Gluten tag”! Novi album Helem Nejse uljepšat će raspoloženje u samoizolaciji

Urednik | 15. Marta 2020.

Godinu dana nakon objave albuma “Pola čovjek, pola jedan” i samo nekoliko dana nakon objave singlova “More Than Weed” i “Maza”, Helem Nejse slušateljima predstavlja novi album “Gluten tag”.

Sarajevski trojac danas je predstavio svoj treći studijski album koji nosi kvalitetnu simbiozu nekoliko raličitih muzičkih žanrova među kojima dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub… Album je snimljen pod etiketom “Croatia Recordsa”, a predstavljen je singlom “More Than Weed” koji je naišao na odlične reakcije publike. U osam novih pjesama slušatelji će imati priliku čuti sjajne saradnje sa Božom Vrećom, Dinom Šaranom i Abdulahom Sidranom.

“Zbog pandemije koronavirusa, savjetovano nam je da ostanemo kući kako bi spriječili dalje širenje virusa i konačno, zajedničkim snagama, uradimo nešto jako dobro za našu planetu. Nije nam drago što se izlazak albuma nesretno poklopio sa koronom, ali ako ništa, raduje nas činjenica što ‘Gluten Tag’ barem djelomično popraviti raspoloženje ljudima koji su u samoizolaciji”, objasnio je trojac nakon objavljivanja albuma.

Podsjećamo, zbog pojave i širenja koronavirusa u Bosni i Hercegovini privremeno je odgođen sarajevski koncert grupe Helem Nejse, koji je trebao biti održan 21. marta u Domu mladih. Novi datum održavanja koncerta biće objavljen uskoro.

“U nadi da će naše nove pjesme unijeti barem malo vedrine u ove teške korona dane, šaljemo vam velike pozdrave iz HN stožera”, poručuje Helem Nejse.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset