menu Naslovna chevron_right
MagazinVijesti

Gordana Šaulić: Šabanovom ubici neću se obratiti

Urednik | 23. Februara 2020.

Nakon više od godinu otkako je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, njegova supruga Gordana Šaulić (62) kaže da osjeća veliku prazninu poslije Šabanove smrti, prenose srbijanski mediji.

– Više od četiri decenije čitav se moj svijet vrtio oko Šabana. Mi smo bili partneri u svemu, od braka do odgajanja djece, koncerata, nastajanja pjesama… I onda, jednog kobnog jutra, sve je to nestalo. Ne znam kako bih to opisala, taj šok, osjećaj praznine, tuge i nemoći. Kao da vam neko u sekundi uzme sav zrak i ostavi vas da živite bez njega. Zaista imam osjećaj da sam morala opet učiti disati, hodati, pričati – rekla je Gordana.

U Njemačkoj 27. marta počinje suđenje Alsinu Leventu zbog izazivanja nesreće u kojoj je nastradao Šaban. Tada će se Šabanova porodica morati suočiti s njim.

– Na prvom ročištu bit će cijela porodica, tako da ćemo se sigurno sresti. Iskreno, koliko god čovjek misli da je spreman i da zna šta može očekivati od nečega, uvijek postoji mogućnost da pogriješi u procjeni. Ne znam kako ću se osjećati u trenutku kada ga prvi put vidim. Znam da mu se neću direktno obratiti, sačuvat ću dostojanstvo, kao što sam uvijek – dodala je Gordana.

Državni tužilac Kristof Makel u maju 2019. dao je izjavu za medije, u kojoj je rekao da je Alsin Levent dostavio svoju adresu sudu i da ne postoji mogućnost da napusti državu. Levantov advokat nije htio javno otkriti gdje se turski državljanin trenutno nalazi, a razlog su brojne prijetnje smrću koje mu svakodnevno upućuju brojni Šabanovi fanovi.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset