Gradačac: Akcija čišćenja jezera Vidara (Foto)

999

Nakon što je krajem februara započeta ekološka akcija čišćenja smeća i uklanjanje divljih deponija sa izletišta i pored lokalnih cesta, mještani gradačačke mjesne zajednice Vida II, nastavili su s tim aktivnostima proteklog vikenda.

U nedjelju su, u saradnji s ronilačkim klubom i ribolovačkim društvom, proveli akciju čišćenja brane jezera Vidara i pojasa oko jezera.

Glavni cilj akcije je podizanje svijesti građana o važnosti ovoga našeg jezera i naše prirode koju moramo poštovati. Problem zagađenja i devastacije jezera Vidara prisutan je od okončanja rata do danas – rekao je Feni predsjednik Vijeća MZ Vida II Nedžad Isić.

Pozvao je općinske vlasti da poduzmu adekvatne mjere kako bi se jezero Vidara zaštitilo od daljnjeg zagađenja i uništavanja od nesavjesnih građana.

Tokom akcije uklonjena je velika količina raznog otpada, koji su nesavjesni građani ostavljali na brani i na pojasu jezera Vidara.

Neka nam svima budu uzori ovi ljudi, možemo slobodno reći heroji koji su svoje slobodno vrijeme iskoristili i pretvorili u akciju čišćenja našeg jednog u nizu, turističkog blaga.

 

Fotografije pogledajte u galeriji:

 

 

Adnan H./Fena/Foto: Admir Fejzić

Komentari

komentara