Gradačac: Korisnici kredita u CHF-u istjerani iz poslovnice Addiko banke (FOTO)

1071

Nakon što su iz UKK Švicarac najavili blokadu Hypo Addiko banke u Gradačcu, korisnici kredita naišli su na zatvorena vrata. Iz Addiko banke, na vrata poslovnice, istakli su obavještenje kako ne rade zbog ugrožavanja sigurnosti klijenata i zaposlenika od strane članova Udruženja Švicarac.

U međuvremenu, banka je pozvala i policiju. Članovi Udruženja koji su se okupili, imali su namjeru uplatiti ratu kredita u iznosu od 5 pfeninga, ali službenici istoimene banke to nisu dozvolili te su izbacili korisnike kredita u CHF valuti iz ove poslovnice.

Kako su najavili iz UKK Švicarac, blokadu će nastaviti i u narednom periodu sve dok se ne riješe okova koji su postavljeni na njihova leđa već 10 godina.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa direktoricom poslovnice Jasminom Hanić Jašarević, ali smo ostali uskraćeni od izjave samo šutnjom.

Pitanje je dana, kada će Addiko banka nestati sa ovih prostora, izjavio je za Radio Bet predsjednik Udruženja Švicarac gospodin Kemal Duraković.

U ovoj situaciji ja jedino vidim tri rješenja, jedno rješenje je da da Hypo – Addiko banka ide iz BiH ili da korisnici kredita idu u zemlju a treće rješenje je dijalog na koji banka konstantno poziva ali uvijek dolazimo na zatvorena vrata. Dijalog je da se nađe kompromisno rješenje, da korisnici vrate ono što su podigli , ono što su dobili u svoje ruke da vrate ono što su prvobitno potpisali. To je u korist banke i u korist građana BiH.

Predsjednik Udruženja je se ponovo zahvalio našem sugrađaninu Jasminu Kadiću, što je izašao i na trenutak podijelio patnju sa korisnicima kredita u nikad viđenoj CHF valuti.

 

Kako smo i najavili, mi smo krenuli sa blokadom poslovnice u Gradačcu odnosno uplatama po 5 pfeninga na naše tekuće račune. Čim smo se pojavili ispred banke dva klijenta su uspjela ući nakon toga su zatvorili poslovnicu a šefica poslovnice je postavila obavijest na ulazna vrata kako mi ugrožavamo njihovo poslovanje, rekao je za Radio Bet Nadir Gibić, predstavnik Udruženja Švicarac u Gradačcu.

 

 

Autor: Radio Bet

Komentari

komentara