GRADAČAC: Predstavnici udruženja Ilmije i Medžlisa IZ prikupili sredstva za Benjaminovo liječenje

494

Predstavnici udruženja Ilmija i Medžlisa Islamske zajednice Gradačac: Mujo ef.Durmišević, Sadmir ef.Biberkić i Nusret ef.Kujraković, posjetili su kolektiv OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Cilj posjete je bila realizacija humanitarne akcije “Malenim koracima do velike sreće”. Naime, za liječenje Benjamina Husića (7) učenika prvog razreda ove Osnovne škole pokrenuta je humanitarna akcija na nivou cijele općine.

Pored mnogobrojnih privrednika, građana koji su pokazali svoju dobru volju, u akciju su bili uključeni učenici i nastavnici svih osnovnih i srednjih škola.

Predstavnici udruženja Ilmija i Medžlisa Islamske zajednice Gradačac su na samom početku podržali ovaj gest humanosti i priključili akciji za pomoć našem sugrađaninu Benjaminu Husiću.

U svom obraćanju mr. Nusret ef. Kujraković je naglasio da će Medžlis Islamske zajednice i udruženje Ilmija rado podržati ovakve akcije, te da su i sami organizatori brojnih humanih akcija. “U ovo predramazansko vrijeme pokrenuli smo i humanitarnu akciju dobročinstva “Otvorimo 1000 vrata” kao i mnoge druge akcije i aktivnosti kojima Medžlis IZ Gradačac ima u Programu rada.

Imajući u vidu da su našem Banjaminu bila hitno potrebna sredstva za liječenje u Hrvatskoj organizovali smo i u jako kratkom vremenu realizirali ovu akciju humanosti”, rekao je u svom obraćanju glavni imam mr. Nusret ef. Kujraković.

Susretu sa predstavnicima MIZ-a, udruženja Ilmija i domaćinima, uposlenicima OŠ “Ivan Goran Kovačić”, prisustvovao je i mali Benjamin koji je na kratko iskoristio priliku da se zahvali za pomoć i kazao kako će nakon obavljenog liječenja jedva čekati časove tjelesnog, jer je to predmet koji najviše voli u školi.18718617_10207130497499174_1709368709_n

Na kraju posjete predstavnici Medžlisa IZ Gradačac su donirali i značajan broj knjiga koje će značajno obogatiti fond školske biblioteke.

 

 

 

Radio Bet/izvor:Balkan XP

Komentari

komentara