GRADAČAC / STATUS: “Veliki meštri svih hulja…”

552

Voljela bih Čuti kad je neko zadnji put dobio posao u javnoj upravi bilo gdje pa i u Gradačcu, recimo putem konkursa ili na neki drugi način,a da nije za to morao prodati “sebe”, da nije morao zauzvrat vječno “robovati” današnjim kvazistručnjacima, samoproglašenim “kreatorima” dobra i zla, onim
koji su direktno odgovorni za zavidne brojke na birou za zapošljavanje.

Da, mnoge od vas poznajem i ne vjerujem da ste sretni obavljenom “kupoprodajom”, vi ste prodali sebe, a oni dobili jednog ili, što je jos gore, sve članove vaše porodice s jednim jedinim vrlo jasnim ciljem, a on se zove “ustoIičenje” koje se ogleda u širenju “vlastitog” carstva, kreiranog beskrupuloznim otimanjem onog što vam ustvari i pripada.

Kad se sve razloži na proste faktore krv se ledi u žilama…to je kao da vam je neko recimo ukrao zemlju, kuću, sta god, a vi onda plaćate povrat svoje vlastite imovine i još ste sretni ako ste je uspjeli povratiti, a sve ste svoje najsvetije prodali….je li vrijedilo?

Vrijedi li prodati svoju djecu,suprugu/a, majku, oca, komšije, sugradjane…naravno da ne vrijedi i vi to vrlo dobro znate.

Gledam svoje sugradjane kako troše energiju na maratonske rasprave oko naziva trga, i sličnih puno manje bitnih stvari, svoje sugradjane koji su tako hrabro branili svoju domovinu od tadašnjeg agresora, a sada????

Ne mislite da je krajnje vrijeme da svi ponovo stanemo u odbranu svog grada, zemlje protiv “nevidljivog” neprijatelja, da vratimo ono što nam pripada, ali preduslov je svakako jasna, nedvosmislena demistifikacija “agresora”, a potom, zna se šta bi trebalo da slijedi…

PhotoGrid_1500120943772

 

 

 

 

Facebook status: L. D. S./Izvor:Balkanxp.com

Komentari

komentara