Gradačačka pijaca : Danas otvorena bosanska kuća, restoran “Hisar” ( FOTO, VIDEO )

1789

Nakon velikog požara koji je pogodio Gradačačku pijacu u januaru ove godine – danas na ovoj pijaci sasvim drugačija slika.

U posjeti Gradačačkoj pijaci, a u povodu otvorenja novog restorana “Hisar”, danas su našu ekipu dočekala nasmijana i zadovoljna lica trgovaca, poslovnih partnera kao i predstavnika Općine Gradačac na čelu sa načelnikom Općine Gradačac, gospodinom Edisom Dervišagićem, koji su se zajedničkim snagama, danonoćnim radom i trudom izborili kako bi se Gradačačka pijaca ponovo podigla iz pepela.

Bosanska kuća, restoran “Hisar” koji se nalazi u sklopu Gradačačke pijace, danas u 12 h, otvorio je svoja vrata svim posjetiocima.

Kako ističe vlasnik, povod za otvaranje jednog ovakvog restorana koji se odlikuje odličnim bosanskim interijerom, te još boljom domaćom kuhinjom, jeste jedan vid doprinosa u procesu oporavka Gradačačke pijace, a posjetiocima još jedan motiv za posjetu ovoj pijaci.

Prigodnim, kratkim obraćanjem, goste su pozdravili načelnik Općine Gradačac, gospodin Edis Dervišagić i vlasnik Gradačačke pijace – gospodin Nusret Mešić, nakon čega je uslijedilo presijecanje vrpce i druženje gostiju uz svečani ručak.

Gradačačka pijaca , danas je postala bogatija za jednu bosansku kuću u kojoj će svi posjetioci imati priliku osjetiti magiju prave, bosanske kuhinje.

U video prilogu pogledajte kako je proteklo otvorenje restorana “Hisar”:

Radio Bet,
Tekst: D.M
Video prilog: E.O.

Komentari

komentara