menu Home chevron_right
BiHTuzlanski kantonVijesti

Gradačački i modrički ronioci iz nabujale Bosne spasili 700 ovaca i janjadi

Urednik | 10. Marta 2017.

Članovi ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca i “Vidra“iz Modriče od sigurnog utapljanja spasili su čobane i oko 700 ovaca i janjadi iz nabujale rijeke Bosne, nedaleko od Modriče.

Vođa gradačačkih ronilaca Admir Omerović-Eva kazao je u izjavi za Fenu da su apel za pomoć zaprimili iz Civilne zaštite Modriča u jutarnjim satima 8. ožujka i da su se odmah uputili prema Modriči.

– Okupio sam odmah 6 naših članova i s dva čamca pridružili smo se trojici kolega iz Modriče te zajednički pristupili spašavanju. Ovce i pastiri ostali su okruženi vodom rijeke Bosne i jedini je izlaz bio njihova evakuacija čamcima. Spašavanje je trajalo cijelog dana do noći, a onda je prekinuto da bi ponovo bilo nastavljeno sutradan u jutarnjim satima. Posljednja ovca spašena je negdje iza 10 sati u četvrtak, kada je akcija spašavanja i okončana – kazao je Omerović.

Dodao je kako je sretan da su ljudi spašeni, a također je sretan što nije stradala niti jedna životinja, iako su u nekoliko navrata ovce i janjad spašavani iz riječne matice koja ih nosila.

(Fena)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset