menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Građani se okupljaju protiv povorke ponosa: Budi gej, ali ne nameći meni da je ok

Urednik | 8. Septembra 2019.
Desetine građana izašli su na ovaj kontraskup povorci ponosa i jasno poručuju kako su protiv održavanja LGBT paradiranja koje počinje danas u 12 sati ispred Vječne vatre. Očekuje se pristizanje još građana, a nakon toga će uslijediti kratka mirna šetnja kojom izražavaju nezadovoljstvo.

Neki od natpisa na njihovim transparentima glase: “Još će mi biti sramota reći da sam muškarac i da imam ženu”, “Licemjerni Gadovi Bolesnih Težnji”, “Levati, u svoja četiri zida”, “Ne budi Derpe, drži do sebe”, “Budi gej, ali ne nameći meni da je ok”…

Sanin Musa, teolog i univerzitetski profesor, jedan je od organizatora današnjeg okupljanja.

“Naša osnovna poruka je reći ‘ne’ nemoralu koje nam želi nametnuti LGBT populacija u javnom eteru. Dakle, svoje poglede na seksualno iskustvo koje žele unijeti na naše trogove, šole… A ‘da’ kažemo svim tradicionalni vrijednostima koje su krasile ovaj grad, narod i državu, a to su brak, porodica i djeca. Mi se danas kitimo nekim retoričkim zavrzlamama kao što su heteroseksualac, transrodno… Brak je između muškarca i žene kao što je to uvijek bilo, kao što je to Bog stvorio, kao između ljudi, tako i između životinja”, kazao je Musa.

Na skupu smo zatekli i Sabedina Brahović koji na je kazao kako je na kontraskup povorci ponosa došao čak iz Švicarske.

“Smatram da je neprirodno ono što ovi danas rade, a ja podržavam sve što je prirodno. Nadam se s vjerske strane da danas ovdje neće biti nasilja. Vjera sama nalaže da sve bude mirnim putem i bez nasilja”, rekao nam je Brahović

Brojni policijski službenici osiguravaju i ovaj skup na Ciglanama, ali u ovom dijelu glavnog grada saobraćaj neće biti obustavljen u narednim satima kao što je to slučaj na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset