menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojenoRegija i SvijetVijestiZanimljivosti

Hadžifejzović odgovorio Šprajcu: Tvoje prezime na bosanskom jeziku znači kloc! (VIDEO)

Urednik | 10. Decembra 2016.
Novinar i voditelj FACE televizije Senad Hadžifejzović sinoć je u Centralnom dnevniku uzvratio “udarac” novinaru hrvatskog RTL-a Zoranu Šprajcu, poručivši kako mu je žao što se “isprsio da brani predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović”.

 

– Žao mi je, vjerujte mi, što je to uradio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu – režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije – rekao je Hadžifejzović.

Istakao je kako njegova i Šprajcova novinarska karijera nisu ni slične.

– Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po sopstvenom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje… – kazao je Hadžifejzović.

Ako bih ja sad odgovorio na isti način, nastavio je Hadžifejzović, onda bih ispao glup k'o Šprajc.

– Ne bi bilo duhovito da ja, naprimjer, na hrvatski ili bosanski prevodim prezime Šprajc. Jedno od značenja na hrvatskom jeziku Šprajc znači podupirač, može i drveni podupirač, u prevodu na bosanski to znači kloc – rekao je Hadžifejzović.

– Što se tiče Trumpa, utrampi ovo: Pozovi me u svoju emisiju, ali uživo, direkt i face to face, da ti utrampim, objasnim i pošprajcam – poručio je Šprajcu Hadžifejzović.

Podsjećamo, do verbalnog obračuna dvojice TV voditelja došlo je nakon što je Hadžifejzović iznio niz komentara na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ponukan njenim izjavama o “radikalnom islamu u BiH”, na šta je Šprajc u emisiji “RTL Direkt” stao u njenu odbranu.

– Dakle, nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump. Pa kad se drugi put požalite na loš humor u ovoj emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun. Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio – rekao je, između ostalog, Zoran Šprajc.

 

(Radio Bet / Vijesti.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset