menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Hafiz Sulejman Bugari gostuje u BKC-u u Tuzli

Urednik | 17. Marta 2016.

Medžlis islamske zajednice Tuzla i Bosanski kulturni centar TK Tuzla organiziruju druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem, glavnim imamom Bijele džamije na Vratniku u Sarajevu, koji će posjetioce BKC-a počastiti zanimljivim predavanjem o aktuelnoj tematici.

Predavanje će biti održano u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli u srijedu, 30. marta 2016. godine u 18:00 sati.

Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir.

Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad.

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi kao imam Bijele džamije na Vratniku.

Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o droga.

Do sada je objavio pet knjiga – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa – pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE – Za raju iz Raja.

 

 

 

 

(Radio Bet/RTV SLON)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset