Haradinaj: Albanci najstariji narod na Balkanu

331

Novi premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da dijalog sa Beogradom nema alternativu, ali da prije toga treba održati unutranji dijalog na Kosovu.

Osim toga, Haradinaj je dodao da treba iskoristiti svaku priliku za uspostavljanje povjerenja sa kosovskim Srbima, ne samo na jugu, već i na sjeveru.

“Razumije se da dijalog sa Srbijom nema alternativu iako imamo tragičnu istoriju, ne možemo poništiti činjenicu da smo susjedi i da to i ostajemo. Zbog toga, dijalog moramo vratiti ljudima, dijalog između naroda a ne samo između političke elite”, rekao je Haradinaj za Glas Amerike.

Haradinaj je naveo i da su Albanci najstariji narod na Balkanu. Takođe, istakao je i da su Albanci “autohton narod koji uvek poštuje drugi identitet, naciju, vjeru”.

“Imamo potrebu za međusobnim povjerenjem i radićemo na tom povjerenju”, naveo je kosovski premijer.

A na konstataciju da analitičari i opozicija kažu da njegova vlada neće trajati duže od šest mjeseci, Haradinaj kaže da nije bitno koliko će ova vlada biti na vlast.

Nova vlada Kosova ima ukupno 21 ministarstvo, od kojih su tri resora pripala Srbima, kao i jedno mjesto potpredsednika vlade i šest državnih sekretara.

Komentari

komentara