Horor u Prijedoru: Otkriven identitet žene koja je usmrtila bebu i bacila je u šumu

1008

Daliborka Radulović (39) iz Prijedora osumnjičena je da je nakon poroda ubila bebu i tijelo bacila u šumu na području Krupe na Uni, a prijedorska policija je otkrila ovaj slučaj čedomorstva nakon prijave zaposlenih u bolnici ‘Dr Mladen Stojanović’.

Slučaj je prijavljen 15. decembra u večernjim satima, kada je dežurni ginekolog u bolnici pri pregledu otkrio da je Daliborka rodila, javlja Slobodna Bosna.

Prema neslužbenim informacijama, ona je rodila u svojoj kupaonici, a poslije je bebi nanijela ozljede glave od kojih je preminula. Poslije toga je tijelo bebe stavila u vrećicu. Naredila je svom maloljetnom djetetu da ode u šumu i baci dijete, rekavši mu da je beba mrtva i da to mora napraviti.

Zbog obilnog krvarenja javila se u Dom zdravlja u Krupi na Uni, nakon čega je prevezena u prijedorsku bolnicu. Na licu mjesta gdje je rodila i gdje je bačeno dijete napravljen je uviđaj i pronađena vrećica sa mrtvom bebom.

U Zavodu za sudsku medicinu u Banja Luci obavljena je obdukcija, a utvrđeno je da je smrt bebe nastupila zbog ozljeda glave.

Radulović se nalazi na liječenju u bolnici, a protiv nje će se pokrenuti krivična prijava.

(Bportal/Crta)

Komentari

komentara