Hrvatska postavila nove uslove Srbiji za ulazak u EU

948

Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu nastojaće da opet “proguraju” zahtjev da Srbija odustane od procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, zatim da pronađe sve nestale kao i da koriguje granicu na Dunavu’

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister privodi kraju nacrt rezolucije o napretku Srbije u eurointegracijama, koji će biti predstavljen 7. decembra, potvrđeno je za “Novosti” u njegovom kabinetu, a poslanici iz Hrvatske već spremaju amandmane kojim bi Beograd dodatno uslovili i usporili na svom putu ka EU!

Dejvid Mekalister će proslijediti svoj nacrt poslanicima Komiteta za spoljne poslove 7. decembra, a na ovaj dokument moći će se podnijeti amandmani do 16. decembra.

Prema saznanjima ovog lista vrlo lahko bi mogao da se obori rekord po broju podnijetih amandmana, jer je najavljeno skoro 250 prijedloga za “doradu” ovog teksta, a najveći broj “sugestija” stiže iz Hrvatske čiji će poslanici u EP pokušati da Srbiju uslove rješavanjem brojnih otvorenih bilateralnih sporova Srbije i Hrvatske.

Hrvati će tako nastojati da opet “proguraju” zahtjev da Srbija odustane od procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, zatim da pronađe sve nestale kao i da koriguje granicu na Dunavu.

Podsjetimo prošlogodišnji izvještaj najviše je imao amandamana u oblastima poštovanja prava manjina, slobode izražavanja i pravosuđa.

(Telegraf/Večernje novosti)

Komentari

komentara