Hrvatski poslanik se gurao sa policijom, završio na zemlji

321

Poslanik “Živog zida“ u hrvatskom Saboru Ivan Pernar izvještavao je uživo pratioce na Fejsbuku o potpupku iseljenja jedne porodice iz svog doma u Zagrebu.

U pokušaju da priđe domu porodice Gračanin spriječila ga je policija, a nakon nekoliko minuta guranja sa pripadnicima policije, Pernar je završio na zemlji.

“Uživo iz Črnomeljskog puta gdje se iseljava porodica Gračanin zbog kredita Zagrebačke banke“, napisao je Pernar i emitovao video.

Međutim, kada policija nije dozvolila da priđe kući, Pernar se sa njima posvađao.

“Žele da isele porodicu koja nije mogla da vrati kredit. U Hrvatskoj navodno postoji sloboda govora, ali javnosti se ne dozvoljava da snima ono što se događa. Iseljenje je zakazano u deset sati“, rekao je Pernar.

“Pitanje je je li moguće da policija može da blokira put i da uhapsi saborskog zastupnika“, dodao je.

Onda je pokušao da prođe, ali policija nije dozvolila.

Pokušaj proboja i policijska cenzura & nasilje! Cilj mi je bio ukazati na događaj koji će se dogoditi za koju minutu, a to je deložacija obitelji Gračanin zbog kredita Zagrebačke banke.

Posted by Ivan Pernar on Donnerstag, 7. Dezember 2017

“Neka cijeli svijet vidi. Neka cijela Hrvatska vidi šta se ovdje događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik. Neka cijela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a“, vikao je Pernar.

“Pogledajte represiju na saborskog zastupnika, pogledajte ovo što se događa. Pogledajte kako izgleda fašizacija društva pod Andrejom Plenkovićem“, rekao je Pernar.

Na drugom snimku, onaj koji je emitovao Živi zid, vidi se kako su policajci spriječili Pernara da prođe prema kući, te je on završio na zemlji.

Posted by Živi zid on Donnerstag, 7. Dezember 2017

 

Komentari

komentara