menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

IDDEEA raspisala novi tender za nabavku pasoša vrijedan 25,6 miliona KM

Urednik | 6. Juna 2017.
Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) raspisala je tender za nabavku pasoških knjižica i to nakon brojnih problema u kašnjenju s isporukom pasoša kompanije Muehlbauer.

Okvirni sporazum sa izabranim ponuđačem bit će potpisan na period od četiri godine, a vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi oko 25,6 miliona KM

Ponude se mogu dostaviti do 20. jula 2017. godine.

Ovo je već drugi tender koji IDDEEA raspisuje ove godine, jer je još 20. februara raspisan tender na kojem je kao najbolji ponuđač izabrana kompanija Muehlbauer iz Banje Luke, koja je i u prethodnim godinama izrađivala pasoše bh. građanima.

Taj ugovor je potipasn na 12 mjeseci, a Muehlbauer se obavezao da će isporučiti maksimalno 550.000 komada pasoških knjižica. Vrijednost tog ugovora je 11 miliona KM, s tim da će Muehlbaueru biti isplaćeno onoliko novca koliko izrade pasoških knjižica.

Ipak već u aprilu i maju pojavili su se problemi, kada su se građani počeli žaliti na duga čekanja za izradu pasoša. Iz IDDEEA-e su tada kazali da je problem u kašnjenju izrade pasoša tehničke prirode, koji ima firma Muehlbauer.

Nezvanično problem je repromaterijal, odnosno papir za izradu pasoša.

“Konstatovano je da je cjelokupan postupak izdavanja putnih isprava otežan prvenstveno uslijed neispunjavanja ugovornih obaveza aktuelnog dobavljača pasoških knjižica firme Muhlbauer d.o.o. Banja Luka, zbog čega će IDDEEA preduzeti radnje u cilju naplate ugovornih kazni”, poručili su krajem maja iz IDDEEA-e.

Očito je da nisu mnogo čekali te su jučer raspisali novi tender i na na period od četiri godine.

 

(Vijesti.ba / Klix)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset