Internacionalni omladinski kamp u Gradačcu

214

U sklopu kompleksa Omladinskog trening centra Gradačac na obalama jezera Vidara počeo je omladinski internacionalni ljetni kamp. Kamp se organizuje u sklopu projekta „ Boosting Transversal Skills ( BOOTS ) „ u sklopu Erasmus + Key Action 1 Mobility Project.

Radi se o Erasmus+ projektu čiji je organizator nevladina organizacija Memos iz Berlina, a jedna od partnerskih organizacija je i Udruženje KULT Gradačac.

Nakon studijske posjete u UK, druga planirana aktivnost projekta je omladinski kamp u Gradačcu gdje će oko 40-tak mladih iz 7 država (Njemačka, Engleska, Slovenija, Makedonija, Kosovo, Hrvatska i BiH) raditi na usvajanju određenih znanja i sposobnosti koja će moći primjenjivati u stvarnom životu.

Kamp će trajati od 12. – 19. jula 2018. a mladi će imati priliku da se upoznaju sa novom metodom koja je jedan od ciljeva kampa. „Transversal skills „ uključuju sposobnost kritičkog razmišljanja, da mladi budu znatiželjni i kreativni, poduzimaju inicijative, rješavaju probleme i rade zajedno, sposobni su se prilagoditi kako bi učinkovito komunicirali u multikulturalnom i interdisiplinarnom okruženju.

 

 

Radio Bet/Press Općine

Komentari

komentara