menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Islamska zajednica: “Nije tačno da imami napuštaju BiH!”

Urednik | 30. Aprila 2018.

Nakon što se u medijima, i prije nego je sjednica Sabora Islamske zajednice u BiH završena, pojavila informacija o diskusiji sabornika i navodima da je “blizu 30 imama napustilo BiH”, ta informacija provjerena je u Rijasetu Islamske zajednice, prenosi Fena.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice Nusret Abdibegović izjavio je da su “iznenađeni informacijom ili bolje kazano dezinformacijom da je 30 imama napustilo imamsku službu i da su se zaposlili kao radnici na “baušteli”.

Vrlo odgovorno demantujemo te navode i naša saznanja se kreću da su u posljednje vrijeme BiH napustila tri imama. Jedan je napustio imamsku službu zato što mu je supruga dobila zaposlenje u Njemačkoj i on je otišao u programu spajanja porodica. Drugi imam je otišao kao socijalni radnik, njegovatelj, dok treći obavlja druge poslove. Nije dobro da se na ovaj način govori o bijegu imama i napuštanju službe jer ulema je uvijek bila uz svoj narod i svoju domovinu.

Svi prolazimo kroz poteškoće i, svjesni te činjenice, Rijaset Islamske zajednice ulaže napore kojima će poboljšati status i standard imama i njihovih džematlija. Širenjem dezinformacija ne pomaže se ni imamima ni Islamskoj zajednici, a niti državi – kazao je Abdibegović, navodi MINA, a prenosi Fena.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset