menu Naslovna chevron_right
NekategorisanoSportVijesti

Ismet Mulavdić bivši trener kadeta NK Zvijezda Gradačac, uputio je saopštenje za javnost povodom otkaza koji mu je uručen od strane čelnika kluba

Urednik | 1. Februara 2019.

U proteklih nekoliko godina ime Ismeta Mulavdića, često se spominjalo u našoj sportskoj javnosti, prvenstveno u kontekstu njegovog neangažmana u NK Zvijezda Gradačac.

Kada su u pitanju vrhunski nogometaši koje je naš grad imao, onda možemo reci, da na našu žalost, ne postoji veliki broj njih, koji su ime našega grada promovisali u svijetu na taj način.

Popularni Mrki sigurno spada u tu kategoriju, karijeru je započeo upravo u NK Zvijezdi, da bi je potom gradio u FK Sarajevo, KFC Genk ( Belgija) i NK Šibenik ( Hrvatska), a da nije bilo nesretnih životnih okolnosti, ta karijera je mogla biti i mnogo impresivnija.
Nešto stariji ljubitelji nogometa, sjećaju se vremena kada su jugoslovenski komentatori upoređivali Mrkija sa najboljim bh nogometašem svih vremena Safetom Sušićem.
Prepoznali su to i čelnici NK Zvijezda Gradačac prošle godine, pa su angažovali Mulavdića kao trenera kadetske selekcije.

Međutim, nakon godinu dana provednih na klupi, Ismetu je ponovo uručen otkaz, uz obrazloženje da ne posjeduje potrebnu licencu da bi i u proljetnom djelu vodio kadetsku selekciju NK Zvijezda.

Tim povodom oglasio se i bivših trener kadeta Ismet Mulavdić- Mrki saopstenjem koje prenosimo u cijelosti:

Saopštenje za javnost

“Nakon divnih godinu dana provedenih sa dječacima koji treniraju u kadetima NK Zvijezda iz Gradačca, iznenada je dosla odluka o prekidu saradnje izmedju mene i NK Zvijezde.
Pobjede i poraze proživljavali smo zajedno i iz njih izlazili jači i bogatiji za iskustvo. Odnos koji smo razvili tokom toga vremena je posebna prica, a kojoj bi trebalo posvetiti malo više vremena i pažnje.

S ciljem informisanja javnosti o razlozima moje smjene, želim istaći da neposjedovanje B licence nije bio jedini problem, nego između ostalog i sukob u načinu i pristupu rada, izmedju mene i šefa stručnog štaba Mileta Lazarevića.
Ovim putem želim istaći, da ljudi u Gradačcu, a naročito naši mladi sportisti posjeduju ogroman kapacitet koji nije iskorišten na pravi način.

Zvijezda i ovaj grad će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu, s tim da želim poručiti da taj odnos ne mogu narušiti slučajni prolaznici kojima je Zvijezda usputna stanica.”

Stav i princip je nesto što me vodilo kroz cijeli život i od toga necu nikada odustati.”

Ismet Mulavdić je u zimskom dijelu sezone Omladinske lige Sjever sa svojim kadetima završio na drugoj poziciji, sa četiri boda zaostatka za vodećom Modričom.
U nastavku sezone, naše kadete će takodjer voditi domaći trener Nihad Kadić koji posjeduje potrebnu licencu.

Radio Bet / Esad Kukuruzović

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset