Ivica Osim odgovorio na pitanje ko je bolji: Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi?

1185

U ponedjeljak je u Cirihu FIFA izabrala najboljeg za 2015. godinu. Zlatnu loptu peti put u karijeri osvojio je Lionel Messi. Ostavio je iza sebe vječitog rivala Cristiana Ronalda i saigrača Neymara. Legendarni bosanskohercegovački stručnjak Ivica Osim u intervjuu za japanske medije, prenosi Radio Sarajevo, ponudio je svoj odgovor na pitanje – ko je bolji.

“To su dva različita tipa igrača. Ja lično biram Messija, ali i jedan i drugi su fantastični. Ronaldo je lijep, visok, brz. Njegova reakcija je nevjerovatna, startnost, brzina koju razvije jako brzo. To je fizički izuzetno dominantan igrač. Messi je umjetnik bogatih ideja, da ne kažem genije. Ronaldo probleme s kojima se susreće rješava pomoću fizičkih sposobnosti, a kod Messija se rješenja rađaju u glavi”, kaže Osim i dodaje:

“Messi donosi osmijeh na fudbalski teren. Koristi brojne ideje koje se rađaju u njegovoj glavi. Naravno, da bi on i njegov kvalitet došli do izražaja, potrebno je da saigrači razumiju Messija. Messi poštuje svoje saigrače i to je također jako bitno. On je spreman da stavi uspjeh tima ispred svog ličnog uspjeha i to je njegova velika vrijednost”, kaže Osim.

(Crta)

Komentari

komentara