Iz kuće kod Brčkog ukrali više od 200.000 KM

148
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Elvedina Bavtijare i Admire Mešanović zbog osnovane sumnje da su nedavno iz kuće N.A. u naseljenom mjestu Cerik kod Brčkog oduzeli veću količinu novca.

Bavtijari i Mešanović stavljeno je na teret da su 1. aprila, zajedno i po prethodnom dogovoru iz stambeno – poslovnog objekta u Ceriku, u kojem je nastanjena N.A., oduzeli više od dvije stotine hiljada KM.

Utvrđena je osnovana sumnja da je Bavtijara ušao u unutrašnjost objekta nakon čega je provalio u prostoriju s pretincima u kojima je N.A. čuvala novac, dok je za to vrijeme ispred objekta Mešanović pazila da neko ne naiđe, saopćeno je iz Tužilaštva.

Njima je stavljeno na teret da su tako s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi velike vrijednosti od N.A. oduzeli oko 228.300,00 KM i oko 250,00 eura, nakon čega su se zajedno vozilom udaljili u pravcu Tuzle.

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za nešto više od tri mjeseca. Oštećenoj N.A. u cjelosti je vraćen novac za koji je oštećena krivičnim djelom teške krađe za koje se terete optuženi.

 

(Vijesti.ba / Klix)

Komentari

komentara