Iz Schalkea tvrde: Kolašinac ne ide nigdje

502
epa05663672 Schalke's Sead Kolasinac (C) attends his team's training session in Gelsenkirchen, Germany, 07 December 2016. FC Schalke 04 will face FC Salzburg in the UEFA Europa League soccer match on 08 December 2016. EPA/GUIDO KIRCHNER

Schalkeov sportski direktor Christian Hiedel izjavio je da Sead Kolašinac neće biti prodan ove zime.

Za bh. fudbalera se proteklih dana najviše interesovao Juventus. U torinskom klubu su se nadali da će Kolašinca uspjeti dovesti za znatno manji novac, jer mu na kraju sezone ističe ugovor, međutim od transfera neće biti ništa.

Njemački klub će, sudeći prema riječima sportskog direktora, radije pustiti Kolašinca bez obeštećenja na kraju sezone. “Ništa se nije promijenilo u odnosu na nekoliko dana. Kolašinac je pod ugovorom s nama do juna i ne postoji ništa drugo za dodati.

Mi želimo da ga zadržimo, tako da prije juna on neće nigdje”, kazao je Heidel i potom dodao: “Nisam pregovarao sa Juventusom. Ne znam jesu li oni kontaktirali Kolašinca, ali naša pozicija je prilično jasna”, istakao je sportski direktor Schalkea, čiju izjavu prenose italijanski mediji.

Za usluge Kolašinca u ovom prijelaznom roku još su interes bili pokazali Manchester City, Tottenham, Chelsea, Roma, Arsenal, Bayern…

sportsport.ba / NM

Komentari

komentara